Warning: Constant automattic\jetpack\extensions\social_previews\FEATURE_NAME already defined in /home/smkraft/burgasmarathon.com/wp-content/plugins/jetpack/extensions/blocks/social-previews/social-previews.php on line 14
Регламент - Плувен маратон Port-Burgas

Регламент

РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПЛУВЕН МАРАТОН

 „PORT-BURGAS” 2023

 

               I. Обща информация – В международния плувен маратон “PORT-BURGAS” могат да участват граждани и гости на гр. Бургас, от страната и от чужбина, родени преди 2013 г. Състезанието ще се проведе на 08.07.2023г. (Събота).

 

              II. Регистрация – Регистрацията на участниците се извършва по следните начини:

 1. На сайта на маратона (burgasmarathon.com)

За допълнително информация, можете да се свържете с нас на:

 • Имейл: marathon.pobeda@abv.bg или pobedaswim@abv.bg
 • По телефона на следните номера:

+359884599333

+359882857937

При регистрацията всеки участник е длъжен да предостави трите си имена, годината на раждане и да заяви дистанцията, на която ще участва. Таксата за участие в маратона се заплаща чрез онлайн закупуване на билет на сайта на маратона (https://burgasmarathon.com/registration/) или по банков пък на:

IBAN: BG45FINV91501217443697

BIC/SWIFT: FINVBGSF

Титуляр: КПС ПОБЕДА – Сдружение

В основанието за плащане се посочват: такса участие маратон 2023 и трите имена на състезателя. Задължение на състезателя е да докаже нагледно, че е платил таксата участие (чрез платежно нареждане или електронно извлечение от мобилния телефон).

Предварителни заявки за участие ще се приемат до 23:59ч на 01.07.2023г.

Записването на състезатели се преустановява при запълване на проектната бройка.

 

               III. Медицински преглед – Всеки участник трябва да е преминал предсъстезателен медицински преглед, не по-рано от 5 дни преди старта (извършен най-рано на 03.07.2023г.). Прегледът се удостоверява със съответен документ, който се предоставя преди старта. Преглед ще може да се осъществява и на място в деня на състезанието от 10:00ч до 14:30ч.

 

               IV. Декларации

 • Декларация за участие – Всеки участник подписва декларация за участие по образец, публикувана в сайта на маратона. За плувците под 18г., декларацията се подписва от родителили настойник. Декларацията ще бъде предоставена от организаторите и ще бъде подписвана  от всеки участник на място в деня на маратона.

 

               V. Информация за състезателния ден

 • Сборният пункт ще бъде на Морска гара – Бургас и започва от 10:00ч. Стартът на дистанцията от 1000 метра ще бъде даден в 11:30ч, а на дистанцията от 3000 метра в 12:45ч.
 • Официално откриване на плувния маратон – 11:00ч пред старта на състезанието (срещу ресторант Jolly Roger)
 • Участието е индивидуално.
 • Разстоянието може да бъде преплувано със свобдно избран стил, но без никакви помощни средства.
 • По време на плуването не се разрешава приемането на каквито и да е хранителни, питейни, медикаментозни и други средства.
 • Всеки участник е длъжен да спазва мерките за безопасност.
 • Инструктаж от главния съдия на маратона ще бъде извършен 10 мин. преди старта на всяка дистанция, като мястото на провеждане ще бъде в предстартовата зона.
 • Състезатели, които се нуждаят от медицинска или друга помощ, или желаят да прекратят плуването, задължително трябва да дадат знак с многократно движение с изпъната ръка на ляво и дясно.
 • Всеки участник ще получи състезателен номер, след проверка на предоставените от него документи (декларация, медицинско и платежно).

 

               VI. Класиране и награди – Класираните от 1-во до 3-то място мъже и жени на дистанцията от 3000 метра, ще получат следните парични награди:

Мъже: 1-во място: 1000 лв, 2-ро място: 600 лв, 3-то място: 400 лв.

Жени: 1-во място: 1000 лв, 2-ро място: 600 лв, 3-то място: 400 лв.

Класираните от 1-во до 3-то място мъже и жени на дистанцията от 1000 метра, ще получат следните парични награди:

Мъже: 1-во място: 400 лв, 2-ро място: 300 лв, 3-то място: 200 лв

Жени: 1-во място: 400 лв, 2-ро място: 300 лв, 3-то място: 200 лв

Участниците, класирали се на 4-то, 5-то и 6-то място в дистанциите 1000 и 3000 метра, ще бъдат наградени с предметни награди.

Предметни награди се предвиждат и за:

 • най-възрастен участник в Маратона;
 • най-добре представил се Бургаски плувец при мъжете и жените за двете дистанции;
 • плувец с увреждания.

Всеки участник ще има право да участва и в двете дистанции (1000 и 3000 метра). При спечелване на призово място на състезателя и в двете дистанции, той ще получи парична награда и за двете класирания. 

 

               VII. Дистанции – Плувният маратон е с две установени дистанции: 1000 и 3000 метра с отделен старт. Всеки участник е длъжен предварително да заяви дистанцията, която желае да измине, при попълване на регистрационната форма, качена на уеб сайта.

 

               VIII. Контролно време – 45 минути след първия пристигнал на финала на дистанцията от 1000 метра, всички участници са длъжни да напуснат състезателното трасе.
60 минути след първия пристигнал на финала в дистанцията от 3000 метра, маратонът

официално се затваря и участниците са длъжни да напуснат трасето, като се качат в съпровождащите плавателни средства.

 

               IX. Такса за участие:

1000 метра – 35 лв

3000 метра – 45 лв

От такса участие се освобождават участниците навършили 70 годишна възраст и хора с увреждания. *Записването за тях ще се извърши на място (пред старта на състезанието, срещу ресторант Jolly Roger)

Всеки участник има право да се регистрира за участие в ДВЕТЕ дистанции, като в този случай таксата за участие е в размер 65 лв.

Всички, успешно преплували предварително заявеното разстояние в контролното време, получават: подаръци от спонсорите на плувния маратон, медал за успешно преплуване и фланелка и специално изготвен сертификат от Световната федерация по плуване в открити води (WOWSA).

Вода, безалкохолни напитки и храна ще бъдат осигурени за всеки участник.

При неподходящи метеорологични условия, организаторите си запазват правото да отложат проявата.

bg_BG